duminică, 28 iunie 2009

Tratament


De o buna bucata de vreme se simtea slabit iar durerile se intensificau zi de zi. Stia ca este bolnav, i-o confirmasera cei mai buni medici din lume. Din pacate insa, niciunul nu i-a prescris nimic, pe motiv ca, pentru boala sa inca se mai cauta remediu.



-Suflete, nu dispera! Suntem pe drumul cel bun! se pare ca reteta medicamentului a fost definitivata, urmand sa iasa in curand pe piata! ii spuse doctorul, la ultima vizita, cu doar cateva ore inainte sa ajunga in barul in care se afla acum.



-Sa speram ca apare la timp…



-Bineinteles, ca va aparea la timp! Hai sa-ti descriu putin si cutia, crede-ma este una foarte speciala, toata lumea stie ca ambalajul conteaza in zilele noastre,nu? il intreba medicul al carui ranjet aproape ca ii inghitea urechile clapauge.



-Da…conteaza, cred…Totusi in momentul asta mi-as dori sa am pilulele alea chiar si intr-o punga de plastic pe care sa o gasesc la marginea unui trotuar…



-Aaah da..pilulele, minunatele pilule! Sunt perfect rotunde si roz, da roz, iar forma cutiei se potriveste perfect cu…………….pacientul asculta vocea medicului ce descria ambalajul si nu-i intelegea entuziasmul bolnavicios,insa, nici nu se mai chinuia s-o faca.



Era trecut de miezul noptii, la a doua masa din dreapta, la al patrulea pahar si la al…nici nu mai stia la al catelea gand de sinucidere. Ca niciodata, barul era gol si doar vocea chelneritei il mai trezea din cand in cand:



-Sufletel, iti mai aduc ceva?



-Da, mai baga unu’! dublu sa fie!



Nu vroia sa ajunga acasa. De cand cu boala, ar fi facut orice sa mai amane, chiar si cu un ceas, seara de seara, momentul in care trebuia sa se puna in pat, rece, gol si plin de dureri.
Cu privirea pieduta, fixa involuntar un obiect aflat sub scaunul din drepta sa. Il ridica printr-un gest rapid si cu mana tremuranda isi aminti perfect descrierea doctorului, pe care credea ca nu a ascultat-o vreodata.



Nu mai vazuse pana atunci o cutie atat de atragatore, culorile se imbinau perfect iar forma il facea sa o tina strans si-n acelasi timp delicat in mana. Nerabdator, desfacu partea superioara a cutiei si descoperi uluit pastilele roz, perfect rotunde, ce parca ii inspirau acea pofta de viata, demult uitata.
Dupa cateva minute in care ritmul respiratiei aproape ca ii reveni la normal, scoase usor prospectul si incepu sa citeasca, frecandu-si ochii umezi de emotie.

Comprimate



Medicamentul se utilizeza atunci cand paciantul acuza:



-monotonie acuta
-rutina ce prezinta intensificari pe o perioda lunga de timp
- diminuarea alarmanta a sentimentelor de iubire
-plictiseala cronica
-dureri cardiace ocazionale



Indicatii importante:



-nu utilizati doze mai mari decat cele prescrise de medic (maxim 3 comprimate pe zi)
-daca utilizati in timpul tratamentului si un alt tip de comprimate ce au aproximativ aceeasi compozitie, riscati sa suferiti leziuni sau chiar insuficienta sentimentala



Reactii adverse:



-zambete necontrolate
-imposibilitate frecventa de exprimare
-batai cardiace intense
-insomnii



Medicamentul contine:



-un comprimat contine ca substante active, iubire neconditionata 250 mg, liniste sufleteasca 150 mg, momente speciale 100 mg, nebunie 50 mg.

Saruta apasat una dintre folii, baga cutia in buzunarul interior al sacoului, puse pe masa toti banii pe care-i mai avea la el si iesi grabit din bar. Strazile, ce altadata pareau ca vor sa se impreuneze pentru a-l strivi, se imbranceau acum pentru a-i face loc, intocmai unui rege intors invingator din lupta vietii sale.



Incepu tratamentul chiar de-a doua zi iar efectele se vazura dupa prima administrare. Era secretul pe care si-l spusese doar lui. In fiecare zi la acelesi ore, negresit, pilulele ii alunecau pe gat facandu-l sa se simta mai viu ca niciodata.
Acum, dupa multa vreme, reusea sa se bucure de soare, de apus, de stelele pe care nu le mai observase de cativa ani. Mergea, in pasi de dans, pe mijlocul drumului cu frumoasa cutie, pastrata cu sfintenie in buzunarul interior al unui nou sacou. De fiecare data cand o scotea, simtea nevoia sa o sarute, devenise iubita lui ascunsa, de neinlocuit care-i umpluse fata de lumina, intr-un timp atat de scurt.



In ultima dimineata a lui septembrie, ce vestea o toamna mai frumoasa ca niciodata, se trezi brusc, inainte ca alarma ceasului sa-si faca numarul, si-si intoarse capul, usor in partea dreapta privind plin de emotie, sufletul ce-i redevenise pereche, in urma tratamentului.



Deasupra unui ziar plin de vopsea, intre doua coji de banana vestejite si un cotor de mar, cu foliile smulse, stoarsa si de ultima pilula, zacea frumoasa cutie in cosul de gunoi plin-ochi, multumita ca si-a facut treaba. Stia ca absolut orice doctor de suflete ar fi fost mandru de ea iar asta ii dadea putere si curaj facand-o sa se uite urat si fara pic de teama, chiar si la cutia de conserva din fata ei, a carei margine taioasa o privea amenintator.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu