duminică, 28 iunie 2009

Fum de tigara...


Era a treia intalnire, de fiecare data in acelasi loc plin de fum, muzica asurzitoare, opulenta si oameni care vorbeau mult, fara sa spuna absolut nimic. O fixa ca si data trecuta, ca si prima oara, plin de o dorinta scarboasa. Privirea ii urca de la picioare spre sani, pana la buze, despre care stia doar ca trebuie sa se foloseasca cateva minute pentru a da impresia ca in afara de instinctele animalice mai poseda si doua- trei sentimente ce ar putea sa o impresioneze, facand-o sa-si departeze picioarele putin mai repede. Ar fi putut sa sufere chiar si de strabism, oricum el nu si-ar fi dat seama.


Pe atunci, Laura credea ca are lumea la picioare, fiind pe drumul spre cariera la care visa de pe vremea cand auzea foarte des intrebarea “Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”. Corpul acela frumos, sprijinit pe doua tocuri ce-l puneau in valoare, acoperit de ultima rochie din colectia primavara-vara, a celui mai scump magazin din oras, isi ducea mecanic si parca tot mai des, paharul la gura, plin de votka si putin suc de mere. Acest corp facea tot posibilul sa inece in alcool copila dinauntrul sau ce credea cu convigere in iubiri de poveste, poezii si nopti de dragoste adevarata.


In fata Laurei se afla barbatul care n-ar fi atras-o niciodata dar asta nu conta, acum ea n-ar mai fi avut timp de relatii serioase, de angajamente , asa ca, de la un pahar la altul isi dorea si chiar reusea sa-l vada tot mai atragator si sa devina la fel de perversa si de jalnica ca si el.


Desi nu se afla la prima aventura, vroia sa creada ca de data asta va avea efect iar dimineata va pleca spre casa triumfatoare, mandra ca s-a folosit de un barbat exact asa cum si-a dorit. Faptul ca regulile jocului fusesera facute si stabilite de ea o facea sa se simta regina neincoronata a amazoanelor. In timp ce le asculta aplauzele asurzitoare, ce o inconjurau, gusta fericita din licoarea magica special pregatita pentru ea si inspira puternic fumul venit din templul unde supusele jertfeau animale in numele ei. Cand se dezmetici putin, isi dadu seama ca aplauzele erau doar niste batai din palme ale persoanelor isterizate de muzica iar licoarea magica avea acum in compozitie doar votka simpla turnata din belsug de acel barbat care-i sufla in fata fumul unei tigari obisnuite. Insa, nimic nu mai conta, era hotarata sa mearga pana la capat, asa ca, il apuca de brat, iesira din club si ii spuse, zambind fals: “Mergem la tine!”


A doua zi, se trezi in alt pat, cu o durere de cap diferita de celelalte, sprijinita de alta perna si langa o alta persoana, poate cea mai respingatoare. Intinse mana spre geanta, cotrobai usor si scoase pachetul de tigari, usurata ca macar ele ramasesera aceleasi.


In drumul spre casa, ce i se parea mai lung ca niciodata, privea prin geamul taxiului figurile oamenilor, incercand sa-si dea seama unde s-a trezit fiecare dintre ei in acea dimineata.
Nu era nici puternica, nici triumfatoare ci doar sigura ca in fata usii n-o va astepta niciuna dintre supusele sale. De fapt nici nu stia daca mai are vreun regat, probabil ca fusese devastat azi-noapte.


Aflata pe bancheta din spate a taxiului, Laura incerca sa-si faca loc printre slabiciunile care o inghesuiau din ce in ce mai mult si carora le daduse nastere cu cateva ore inainte in timp ce se folosea de un barbat exact asa cum isi dorea ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu