luni, 9 iulie 2012

Noi? Fumatori. Da, maaari fumatori!El? Fumator. Da, maaare fumator! Numai tigari bune fumeaza, fara discutie.


A gasit de curand, in nu-stiu-ce magazin sofisticat, o tigara “de cursa lunga”. “Tigara interminabila” se numeste. Trage zi de zi din ea, nu cu pofta, doar cu putere, de parca ar vrea sa scoata viata din ea...si reuseste usor, usor. Ma uit fascinata la-ntrega poveste: isi pregateste putin gura ca pentru un sarut rece, indiferent, dupa care ii apasa putin filtrul, isi strange buzele si obrajii transformand sarutul rece in cel mai pasional, puternic si real sarut pe care l-ai vazut vreodata. Hartia incepe sa alerge nebuna spre el, tragandu-si dupa ea tutunul si strigand isterica “Haaaai odata, ma cheama la el! Daca te-ai misca mai repede as reusi macar pentru o secunda, sa-i pup buza de jos!” Asa incearca, saraca sa-l cucereasca de zeci de ori pe zi. E mereu acolo pregatita si cateodata innebunita de gandul ca nu-l va atinge si n-o va iubi niciodata cu adevarat.


Dupa scurt timp stransoarea buzelor lui pline...elibereaza filtrul iar hartia se resemneaza din reflex, bombanind tutunul ca de fiecare data. Din gura-i murdara de atatea saruturi cersite, iese sufletul tigarii, mereu gri de suparare, mereu lent, uitandu-se inapoi...de parca ar mai avea vreo speranta. Ia tot felul de forme crezand ca asa il va impresiona pe el...fumatorul inrait, dar tace, se resemneaza si pluteste istovit spre raiul tigarilor neiubite.


“Tigara interminabila” sta mereu intr-un sertar, ascunsa bine. O scoate doar cand e singur, pentru ca-i e rusine sa recunoasca ca e fumator. E secretul lui, demult “cel mai frumos”, acum obisnuit. Probabil ca-i este si teama...ca nu cumva, vreun alt fumator sa vrea sa traga din a lui tigara, si-asa hartia sa vada alte buze mai calde, mai hotarate, mai iubitoare, sa se indragosteasca si sa alerge innebunita spre ele.


“Tigara interminabila” e doar o denumire exagerata de comerciantii care vor sa-si vanda produsul cat mai bine, in realitate ea, la un moment dat, se stinge. Se stinge singura cand simte ca a venit timpul.


Eu? Fumatoare. Da, maaare fumatoare! De tigari normale, d'alea pe care scrie “Fumatul poate sa ucida”.

2 comentarii: