marți, 13 decembrie 2011

TE-AI SUNAT SA-MI SPUN (probleme de comunicare)

Nu e o crima sa recunosti ca nu mai poti face fericita persoana de langa tine, omul langa care te vedeai pana...pana unde? Cum pana unde? Ai uitat? Pana departe...pana in acel loc pe care nu-l mai poti cuprinde cu privirea, poate doar cu sufletul.


Exista oameni care iubesc prea mult, care iubesc prea putin si oameni care iubesc ciudat. Acestia din urma ajung intr-un punct in care te iubesc fara sa aiba nevoie de tine, fara sa mai spuna lucruri frumoase, fara sa simta vreun dor isteric de tine. Oameni care trag pe dreapta masina relatiei voastre, care o pun sa stationeze fara ca ea sa fi-ncalcat vreo regula de circulatie. Toti despre care vorbesc transforma relatia lor frumoasa intr-un telefon mobil pe care-l tin permanent pe silent, dar in acelasi timp, dorm cu el in fiecare noapte la cap, merg cu el la baie si il incarca non stop. De ce? Lasa-l sa se descarce, inchide-l de tot, fa-l cadou sau vinde-l si ia-ti unul nou, la care sa te uiti frumos asa cum te uitai si la asta, la-nceput, cand l-ai scos din cutie. Sa fie vorba oare, la oamenii astia, de o iubire inchipuita, fortata dintr-o obisnuinta? sau chiar iubirea aia adevarata, din filmele vechi care nu se agata de lucruri marunte, normale sau banale?


Omul asta pot fi eu, poti fi tu, poate fi femeia de langa tine din metrou care rasfoieste ziarul ala colorat, in drum spre birou, sau baiatul cu niste casti pe urechi, care traverseaza linistit pe rosu de parca ar fi verde.


Exista oare compatibilitate incompatibila? Exista persoane care simt sa gandeasca la fel, care gandesc sa simta la aceeasi intensitate si, totusi ,fericirea lor (sau cel putin a unuia dintre ei) e foarte departe? Cine stie? Si gandul care te omoara in toata treaba asta complicata e “Baaaai si-ar putea fi ataaat de simplu!”



Imagineaza-ti relatia voastra ca o persoana. Fa-o femeie, fa-o barbat, bruneta, blond, inalta, scund, cu o rochita eleganta sau doar in trening/costum, cum vrei tu. Relatia vostra se plimba prin viata. “Viata” e chiar cladirea aia foarte inalta al carei ultim etaj nu-l vezi pentru ca habar n-ai unde se termina. Uita-te la ea. Ce face? Da, s-a urcat in lift...se duce tot mai sus. Fii atent(a)...a ramas intre etaje, a ramas blocata. Urmareste-o. E destul de speriata. Striga dar nu o aude nimeni, apasa pe toate butoanele..in zadar. Cauta butonul de urgenta si vede, uimita, ca nu mai exista. E scos din peretele liftului...habar nu are ca alta relatie, inaintea ei, l-a smuls disperata incercand sa se salveze...

S-a linistit, s-a asezat, pare resemnata.


Acum tu, tu care citesti randurile astea aseaza-te la fel ca ea si hai sa ajutam relatia din lift impreuna

Gandeste-te la persoana de langa tine, din viata ta. Trebuie sa incepi s-o dezbraci, s-o dezbraci de tine. Vezi esarfa aia pe care-o poarta? Ia-o usor inapoi. Ti-ai facut planuri de viitor cu persoana asta? Stiu ca da, atunci trebuie sa stii ca esarfa aia reprezinta toate planurile astea ale tale, asa ca, ia-o usor inapoi.


Uita-te la bluza de pe el/ea. Ai un ideal de femeie/barbat in mintea ta? Nu ma refer la fizic ci doar la dorintele tale legate de felul lui/ei de-a fi. Toate momentele in care te enervezi cand te gandesti ca “ar fi trebuit sa faca asta, sa spuna asta, sa reactioneze in felul asta”, sunt doar tiparele tale cu care ti-ai tot imbracat iubitul/iubita….de parca ar trai in Antarctica. Hai sa transformam toate “cojoacele” astea in acea simpla bluza, de care trebuie sa il/o dezbraci..acum.


Au mai ramas (hai ca sa fie unisex) blugii. Ei reprezinta iubirea ta, doar a ta. Pe care o ai dintotdeuna si pe care alegi, atunci cand te lovesc fluturii-n stomac, sa o dai cuiva. Nu trebuie sa uiti niciodata ca ea iti apartine si ca tre' s-o-ngrijesti. Acum da jos perechea de blugi...cum stii tu mai bine.



Ce vezi acum nu e femeia sau barbatul de langa tine goala sau gol,nu. E doar femeia sau barbatul de langa tine...asa cum este el/ea intr-adevar. E perechea ta asa cum nu ai vazut-o niciodata, nici chiar in momentele alea de dragoste sau sex nebun. E doar ea/el fara tine, dezbracat(a) de toate hainele pe care doar tu i le-ai ales.


Iar din momentul asta...dragul/draga mea cititor sau cititoare, numai tu poti decide daca lumina se reaprinde in lift si continua sa urce.



4 comentarii:

  1. dupa ce citesti asta , sterge-l .. sincer , metafore peste metafore si prea multe hiperbole aduse relatiei interumane , pus sub luneta fiecare moment , tie gandirea ti-a luat-o inaintea reactiei , cu mult.
    vezi ca te sufoci in propria esenta:) , cu toate astea esti femeia perfecta,usor de manipulat in contactul cu persoana ce iti pornesc hormonii din dopamina ( iubirea) cel putin asa te vad eu ca ...barbat cu pwla , erectie , inteligenta si ssensibilitate cinica .
    sfatu meu "dragostea dureaza 3 ani- Frederic Beigbeder"
    acum vezi de ce am spus sa-l stergi? nu m-am putut abtine

    RăspundețiȘtergere
  2. a ramas sa spun ca: esti o femeie inteligenta, si pare ca ai fi in stare sa mergi pe soare pt a ajunge la ceea ce vrei , sau la cine vrei ... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu sunt vreo frustrata ca sa-l sterg :)) e parerea ta si bine ca ti-ai exprimat-o! :) haioasa semirevolta ta impotriva "siroposenilor" mele :) cat despre cartea aia...am citit-o demult si m-a dezamagit finalul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Alina,

    Felicitari !... e un pic mai clar, mai direct, mai deschis, mai vizibil.
    Si, important e ca nu exista probleme de comunicare...sunt receptori necalibrati. E imposibil sa nu comunici.

    Te pup Alina, sa ai grija de tine

    Geo Simion

    RăspundețiȘtergere